Odyssee in Berlijn

Berlijn, 19 februari 2020

Homerus en Odysseus

Op uitnodiging van Livingstone Gallery Den Haag werk ik drie maanden in Berlijn, binnen het project Livingstone Projects Berlin.

De projectruimte is het voormalige atelier van kunstenaar Albrecht Genin (1945-2013). De ruimte herbergt nog delen van de nalatenschap van deze kunstenaar, zoals prachtige landkaarten, papier, en een verzameling heldere pure pigmenten. Temidden van zijn sporen werk ik aan mijn eigen werk. in deze periode geen koper en geen steen, maar atlassen, kaarten, karton, papier en pigmenten.

19 februari 2020 vertrek ik naar Berlijn en neem ik dit boek mee, als startpunt:

Odyssee – Een zwerver komt thuis

geschreven door Homerus, 800 v.Chr.; vertaald door Patrick Lateur en uitgegeven door Atheneaum – Polak & Van Gennep, Amsterdam, 2016.

Met Odysseus als compagnon verblijf ik in Berlijn.